STELLA 'S STUDIO
 

Over Stella's

 

Als bevlogen zangeres vond Stella het lastig om wekelijks te repeteren waar de hele band eerst nog alles naar binnen moest slepen en opbouwen. Als je een ruimte voor 2,5 uur had gehuurd was er al snel een half uur voorbij eer je kon beginnen. Dit moest anders dacht ze. Ze wilde een plek waar de meeste spullen al klaar stonden als je binnenkomt. Het bleek dat vele collega muzikanten er ook zo overdachten. Het plan voor een nieuw studio/repetitie concept was geboren. 

In Puth stond een oud schoolgebouwtje leeg. Althans de klaslokalen stonden door inkrimping al enkele jaren leeg. Humanitas zat er wel nog steeds in gehuisvest met een buitenschoolse opvang. Ook zij waren blij met het concept.  

Het leegstaande deel van het gebouwtje lekte aan alle kanten en was eigenlijk met twee klaslokalen net te klein voor de functie als repetitieruimte. Bovendien was het gebouw niet geïsoleerd dus repeteren met een bandje zou al snel problemen gaan opleveren. De gemeente was ook enthousiast over het plan en wilde het gebouwtje wel aan Stella verkopen voor een redelijke prijs. 

Na een intensieve verbouwing zijn de studio's rond 2015 in gebruik genomen. Al snel was het gebouwtje vol en was het een populaire verzamelplek voor muzikanten. De investeringen in geluiddempende isolatie en akoestiek hebben haar meerwaarde ruimschoots bewezen. Niet alleen hoor je buiten het gebouw helemaal niets maar ook in de studio's is de klankkleur erg natuurlijk. De overspraak tussen de aan een gesloten studio's is slechts 30db hetgeen te vergelijken is met de rust in een bibliotheek. 

 

Een weergave van de beschikbare studio's 

  • Blues Studio
  • Rock Studio
  • Soul Studio
  • Symphonic Studio
  • Recoding Studio
  • Attic Studio